Ontdek de omgeving van Beekdealen

Ga je mee op pad door de omgeving?

In Beekdaelen is veel te zien, veel te doen en veel te genieten. We nodigen daarom iedereen van harte uit om op ontdekkingsreis te komen. Trek er op eigen gelegenheid op uit of volg een van de vele routes die de gemeente doorkruisen. Ook geniet je hier van bijzondere monumenten, kastelen, cultuurhistorie en unieke activiteiten.

Beekdaelen zit vol verrassingen

De Schinveldse Bossen

Een 5-sterren wandelroute! In het prachtige Zuid-Limburg tegen de grens van Duitsland aan, bevinden zich de Schinveldse Bossen. De Schinveldse Bossen zijn een nog onontdekte groene parel in de gemeente Beekdaelen tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. Het natuurgebied ligt in de meest noordoostelijke punt van Zuid-Limburg en omvat het grootste aaneengesloten bosgebied van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg.

Genieten van panorama's en verhalen

Fietsen door Beekdaelen is genieten van prachtige natuur, vergezichten, kastelen, cultuurhistorie en uitrusten bij de gezelligste horeca. Geniet onderweg van de panorama’s over het plateaulandschap, proef lokale producten en luister naar de inspirerende verhalen van onze ‘locals’. De Beekdaelenroute heeft een totale afstand van 50 kilometer en is makkelijk te volgen via de fietsknooppunten en Beekdaelenroute routebordjes .

De Mulderplas

Van slikvijver tot natuurmonument! De Mulderplas in de buurtschap Thull, veranderde van een zwarte slikvijver naar een waar natuurmonument. Nu is het een plek voor iedereen: wandelaars, fietsers, vissers, natuurliefhebbers, toeristen en bewoners.

Langs beken en dalen!

De gemeente Beekdaelen is een ideaal gebied om te wandelen, te fietsen en paard te rijden. Tal van routes leiden via paadjes omhoog en omlaag. Door bossen en weilanden, langs beken en door dalen. 

Ontdek Beekdaelen op een bijzondere manier:

Beekdaelen zit vol verhalen

Beekdaelen zit vol verrassingen en verhalen. Graag delen we die met jou en daarom kom je onderweg op de Beekdaelenroute enkele zuilen van cortenstaal tegen. Hier vertellen onze locals waarom Beekdaelen zo bijzonder is. Een aantal van deze inwoners zoals Michelle Meens van de Alfa Brouwerij nodigt je uit om een kijkje te komen nemen. Bekijk op deze webpagina al hun videoboodschappen.

Laat je inspireren door deze leuke brochures!

Beekdaelenroute fietskaart

Download de Beekdaelenroute fietskaart en geniet onderweg van de panorama’s over het plateaulandschap, proef lokale producten en luister naar de inspirerende verhalen van onze ‘local heroes’

De Mulderplas

Ontdek de Mulderplas! Een klein, maar verrassend natuurrijk recreatiegebied in het Geleenbeekdal bij de buurtschap Thull in de gemeente Beekdaelen

Bokkerijdersroutes

Ontdek de legende rondom de Bokkerijdersbende tijdens één van de Bokkerijdersroutes.

Schinveldse Bossen

Om dit unieke gebied te ontdekken kunt u de 5-sterren wandelroute lopen. Deze route is bewegwijzerd middels paaltjes met daarop vijf Gouden Sterren.

Dit is Parkstad!

De naam Parkstad roept landelijke én stedelijke associaties op. De tegenstellingen maken dit tot de leukste regio van Nederland! Het is er groen en rustig vol kastelen en kloosters, maar het bruist ook door de kleurrijke steden, topattracties en te gekke festivals. 

Er valt nog zo veel te ontdekken in Beekdaelen: