Langs beken en dalen!

De mooiste wandel- fiets en ruiterroutes

De gemeente Beekdaelen is een ideaal gebied om te wandelen, te fietsen en paard te rijden. Tal van routes leiden via paadjes omhoog en omlaag. Door bossen en weilanden, langs beken en door dalen. Tip! Volg de Beekdaelenroute en ontdek op elke hoek een nieuw pareltje.

Laat je inspireren door deze leuke brochures!

Beekdaelenroute fietskaart

Download de Beekdaelenroute fietskaart en geniet onderweg van de panorama’s over het plateaulandschap, proef lokale producten en luister naar de inspirerende verhalen van onze ‘local heroes’

De Mulderplas

Ontdek de Mulderplas! Een klein, maar verrassend natuurrijk recreatiegebied in het Geleenbeekdal bij de buurtschap Thull in de gemeente Beekdaelen

Bokkerijdersroutes

Ontdek de legende rondom de Bokkerijdersbende tijdens één van de Bokkerijdersroutes.

Schinveldse Bossen

Om dit unieke gebied te ontdekken kunt u de 5-sterren wandelroute lopen. Deze route is bewegwijzerd middels paaltjes met daarop vijf Gouden Sterren.

Heerlijk aan de wandel, kies je route uit:

In Beekdaelen is er genoeg keuze voor recreatieve én getrainde wandelaars. De routes loop je door gekleurde paaltjes te volgen. Natuurlijk kun je routes ook combineren tot je eigen wandeling. Tussendoor kom je voldoende picknickplaatsen en uitkijkpunten tegen.

Ontdek de vele fietsroutes

Beekdaelen is aangesloten op het Fietsroutenetwerk Limburg. Met dit knooppuntensysteem maak je je eigen fietsroute. Je volgt eenvoudig de nummers op de bordjes langs de weg. En zo kom je vanzelf op prachtige plekjes. Soms zelfs over de grens. 

Bestel in de webshop

Culinaire fietstocht 'Bokken-Rollen'

Ontdek het buitengebied van Beekdaelen tijdens deze culinaire fietstocht. Onderweg geniet je van vier Bokkerijders-Traktaties geheel in het teken van het roerige Bokkerijdersverleden van de streek.

E-bike huren bij Bike Limburg

Of je nu Beekdaelen wilt ontdekken via de Beekdaelenroute, of verder het heuvelland in voor nog meer prachtige vergezichten, met een E-bike van Bike Limburg ben je altijd zorgeloos onderweg.

Alle MTB routes in Beekdaelen

Op de pedalen door Beekdaelen

Fietsen door Beekdaelen is genieten van prachtige natuur, vergezichten, bijzondere monumenten, kastelen, cultuurhistorie en unieke activiteiten. Bijkomen kan uiteraard in een van de talrijke Bourgondische eetgelegenheden. 

Wielrenroutes in Beekdaelen

Beekdaelenroute

50 km Fietsen door Beekdaelen is genieten van prachtige natuur, vergezichten, kastelen, cultuurhistorie en uitrusten bij de gezelligste horeca. Geniet onderweg van de panorama’s over het plateaulandschap, proef lokale producten en luister naar de inspirerende verhalen van onze ‘locals’.

Ruiterroutes in - en door Beekdaelen

Beekdaelen is de perfecte plek voor paardenliefhebbers. De vele maneges en ruiterroutes zorgen ervoor dat paarden zich hier helemaal in hun nopjes voelen. Voor hun benen met hoeven is het hier super vertoeven.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Beekdaelen: