Culinair genieten in Beekdaelen

Royaal proeven in Beekdaelen

De culinaire tradities van Beekdaelen zijn befaamd; je vindt er daarom maar liefst drie hofleveranciers. Bij Bakkerij Extra krijg je het lekkerste brood. In het pittoreske gehucht Thull kun je bij de Alfa bierbrouwerij het brouwersambacht bekijken én het resultaat proeven. Het oude ambacht kenmerkt ook Stroopfabriek Canisius waar al meer dan honderd jaar stroop wordt gestookt.

Bekijk alle locaties op de kaart

Weergeven op de kaart

Bourgondisch genieten in Beekdaelen

Sjweikeser Rèngeloat

In het idyllische Sweikhuizen vind je de bekende Sjweikeser Rèngelaot, een pruimboom die de sappigste en fruitigste pruimen van het land levert. Sinds enkele jaren wordt deze boom weer volop aangeplant.

Hofleveranciers in Beekdaelen

Hofleverancier is een koninklijk predicaat en een titel die je niet zomaar krijgt. Je bedrijf moet minstens honderd jaar bestaan, zelfstandig zijn en sinds de oprichting in handen zijn van dezelfde familie. Het product dient daarnaast authentiek te zijn. Schinnen herbergt drie hofleveranciers.

Eten en drinken van zover je kunt kijken!

In 'de Reusch' van Schimmert komt alles bij elkaar en wordt lokale voeding toegankelijk, inspirerend en beschikbaar voor iedereen. Het uitzicht vanaf de top van de watertoren een fysieke ‘begrenzing’ van lokaliteit. Als je bovenin de toren staat kun je bij goed weer het hooggelegen Ardennengebied rond Baraque Michel zien.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Beekdaelen: