Culinair genieten in Beekdaelen

Royaal proeven in Beekdaelen

De culinaire tradities van Beekdaelen zijn befaamd; je vindt er een aantal hofleveranciers. Bij Bakkerij Extra krijg je het lekkerste brood. En in het pittoreske gehucht Thull kun je bij de Alfa bierbrouwerij het brouwersambacht bekijken én het resultaat proeven. In Sweikhuizen groeit de Sjweikeser Rèngeloat, een pruimboom die de sappigste en fruitigste pruimen van het land levert.

Bekijk alle locaties op de kaart

Weergeven op de kaart

Bourgondisch genieten in Beekdaelen

Sjweikeser Rèngeloat

In het idyllische Sweikhuizen vind je de bekende Sjweikeser Rèngelaot, een pruimboom die de sappigste en fruitigste pruimen van het land levert. Sinds enkele jaren wordt deze boom weer volop aangeplant.

Lees verder

Hofleveranciers in Beekdaelen

Hofleverancier is een koninklijk predicaat en een titel die je niet zomaar krijgt. Je bedrijf moet minstens honderd jaar bestaan, zelfstandig zijn en sinds de oprichting in handen zijn van dezelfde familie. Het product dient daarnaast authentiek te zijn. Schinnen herbergt drie hofleveranciers.

Alfa bier

In 1870 stichtte Joseph Meens in de lommerrijke heuvels van het Zuid-Limburgse Thull de Alfa Brouwerij. ALFA is een van de weinige brouwerijen in Nederland die nog geheel zelfstandig opereren en niet afhankelijk zijn van een groot concern. Bij de brouwerij staat inmiddels de 4e generatie van de familie Meens aan het roer.

Drie verschillende vlaaien op een tafel met een kopje koffie

Bakkerij Extra

Bakkerij extra is al 105 jaar dé bakker van Schinnen. Alle brood en banket komen uit de eigen ovens, meteen achter de bakkerswinkel. Hierdoor krijgt het woord 'vers' een andere dimensie. Ambachtelijke creaties worden gemaakt door vier generaties familie Extra. De ingrediënten komen bovendien grotendeels uit de regio.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Beekdaelen:

Wat ga jij morgen doen?

Het hele jaar door kun je in Beekdaelen genieten van leuke evenementen, zowel voor jong als oud! Deze agenda komt tot stand in samenwerking met Visit Zuid Limburg

Lees verder
Chique modern wit kasteel in U-vorm met in het midden een terras.

Wakker worden in Beekdaelen

In Beekdaelen vind je meerdere leuke B&B's, campings, hotels en een kasteelhotel, waar je na een dag lang wandelen en/of fietsen heerlijk tot rust kunt komen. Waar je je ook in Beekdaelen bevindt, vanaf iedere plek is het de ideale uitvalsbasis om Zuid-Limburg te ontdekken.

Lees verder

Hotspots die je niet mag missen!

Deze hotspots mag je niet missen! V​oor het eerst in Beekdaelen? Of ben je er al vaker geweest? Wij hebben een lijst gemaakt van hotspots die je in ieder geval gezien moet hebben tijdens je verblijf.

Lees verder