Culinair genieten & Hofleveranciers

Royaal proeven in Beekdaelen

De culinaire tradities van Beekdaelen zijn befaamd; je vindt er daarom maar liefst drie hofleveranciers. Bij Bakkerij Extra krijg je het lekkerste brood. In het pittoreske gehucht Thull kun je bij de Alfa bierbrouwerij het brouwersambacht bekijken én het resultaat proeven. Het oude ambacht kenmerkt ook Stroopfabriek Canisius waar al meer dan honderd jaar stroop wordt gestookt.

Eten en drinken in Beekdaelen

Hofleveranciers in Beekdaelen

1

Alfa bier

In 1870 stichtte Joseph Meens in de lommerrijke heuvels van het Zuid-Limburgse Thull de Alfa Brouwerij. ALFA is een van de weinige brouwerijen in Nederland die nog geheel zelfstandig opereren en niet afhankelijk zijn van een groot concern. Bij de brouwerij staat inmiddels de 4e generatie van de familie Meens aan het roer.

Meer over de Alfa bier brouwerij
2

Canisius

Een rijke smaak met rijke traditie. Sinds het inblikken van de eerste stroop in 1903, meer dan honderd jaar geleden, is het maken ervan een ware cultuur. Een traditie die onze Bourgondische Limburgers eigen is. Die rijkdom aan 'boeren'-traditie hebben we te dankenaan fruithandelaar Jean Canisius. Mede dankzij hem gaan bij de Canisius stroopfabriek jaarlijks meer dan 3 miljoen kilogram delicieuse stroop de deur uit.

Meer over Canisius Schinnen
3

Bakkerij Extra

Bakkerij extra is al 105 jaar dé bakker van Schinnen. Alle brood en banket komen uit de eigen ovens, meteen achter de bakkerswinkel. Hierdoor krijgt het woord 'vers' een andere dimensie. Ambachtelijke creaties worden gemaakt door vier generaties familie Extra. De ingrediënten komen bovendien grotendeels uit de regio.

Meer over Bakkerij Extra

Hofleverancier is een koninklijk predicaat en een titel die je niet zomaar krijgt. Je bedrijf moet minstens honderd jaar bestaan, zelfstandig zijn en sinds de oprichting in handen zijn van dezelfde familie. Het product dient daarnaast authentiek te zijn. Schinnen herbergt drie hofleveranciers.

Sjweikeser Rèngeloat

Sjweikeser Rèngeloat

In het idyllische Sweikhuizen vind je de bekende Sjweikeser Rèngelaot, een pruimboom die de sappigste en fruitigste pruimen van het land levert. Sinds enkele jaren wordt deze boom weer volop aangeplant.

Meer over de Sjweikeser Rèngeloat

Reus van Schimmert “Eten en drinken van zover je kunt kijken, maar niet verder!”

In de Reus van Schimmert komt alles bij elkaar en wordt lokale voeding toegankelijk, inspirerend en beschikbaar voor iedereen. Het uitzicht vanaf de top van de watertoren een fysieke ‘begrenzing’ van lokaliteit. Als je bovenin de toren staat kun je bij goed weer het hooggelegen Ardennengebied rond Baraque Michel zien.

meer informatie over de Reus van Schimmert
Sven Kools
Sven Kools Rondleiding door de Alfa brouwerij

Alfa Brouwerij is de enige Nederlandse brouwerij die haar brouwwater uit een door het Ministerie van VWS erkende bron wint. Ontdek de Bron en maak kennis met de gulle smaak van ons natuurzuiver ALFA bier. Bezoek de brouwerij met het proeflokaal en bronhuisje en proef de smaak van de verschillende Alfa Bieren.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website