Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Kunst & Cultuur in Beekdaelen

Voor ieder wat wils...

Het culturele aanbod in Beekdaelen is opmerkelijk veelzijdig. Proef het in een van de streekproducten, voel het tijdens het mee vieren van een van de tradities of evenementen en ervaar het via een wandeling en fietstocht door het fotografische landschap. De cultuur van Beekdaelen inspireerde kunstenaars tot het creëren van waardevolle kunstwerken, getuige ook de vele openbare kunstwerken. Er is voor ieder wat wils en we nodigen iedereen uit om ervan te genieten!

Proef onze cultuur

1

Alfa bier

In 1870 stichtte Joseph Meens in de lommerrijke heuvels van het Zuid-Limburgse Thull de Alfa Brouwerij. ALFA is een van de weinige brouwerijen in Nederland die nog geheel zelfstandig opereren en niet afhankelijk zijn van een groot concern. Bij de brouwerij staat inmiddels de 4e generatie van de familie Meens aan het roer.

Meer over de Alfa bier brouwerij
2

Canisius

Een rijke smaak met rijke traditie. Sinds het inblikken van de eerste stroop in 1903, meer dan honderd jaar geleden, is het maken ervan een ware cultuur. Een traditie die onze Bourgondische Limburgers eigen is. Die rijkdom aan 'boeren'-traditie hebben we te dankenaan fruithandelaar Jean Canisius. Mede dankzij hem gaan bij de Canisius stroopfabriek jaarlijks meer dan 3 miljoen kilogram delicieuse stroop de deur uit.

Meer over Canisius Schinnen
3

Sjweikeser Rèngeloat

In het idyllische Sweikhuizen vind je de bekende Sjweikeser Rèngelaot, een pruimboom die de sappigste en fruitigste pruimen van het land levert. Sinds enkele jaren wordt deze boom weer volop aangeplant.

Meer over de Sjweikeser Rèngeloat

Reusch van Schimmert “Eten en drinken van zover je kunt kijken, maar niet verder!”

In 'de Reusch' van Schimmert komt alles bij elkaar en wordt lokale voeding toegankelijk, inspirerend en beschikbaar voor iedereen. Het uitzicht vanaf de top van de watertoren een fysieke ‘begrenzing’ van lokaliteit. Als je bovenin de toren staat kun je bij goed weer het hooggelegen Ardennengebied rond Baraque Michel zien.

meer informatie over de Reusch

Vier onze cultuur

1

Zuid-Limburgs federatiefeest

Het Zuid-Limburgs Federatiefeest (ZLF), het één na grootste schuttersfestijn van Nederland, biedt voor zowel schutters als burgers een gevarieerd programma met folklore, eeuwenoude tradities, spanning en plezier. Ben je fan van historische kostuums, parades en drumbands en wil je een dagje genieten van het schuttersgeweld? Schutterij Sint Sebastiaan heet iedereen van harte welkom.

Meer over het ZLF

Stichting Nonke Buusjke, museumdorp

Nonke Buusjke is een openlucht museum, in de volksmond ook wel vaak museumdorp genoemd. Hier kunt u beleven hoe het leven en werken er uit zag rond rond 1900. Alle gebouwen zijn volledig ingericht met authentieke meubels en gebruiksvoorwerpen die op het Limburgse platteland werden gebruikt. Nonke Buusjke ligt aan de rand van de Schinveldse bossen en ademt hierdoor rust en stilte uit.

Op zondagen, maar ook op doordeweekse dagen komt men er graag voor een lekkere kop koffie, vlaai uit de sjansenoven en een rondleiding door een van onze gidsen.

Nonke Buusjke beschikt over een (kleine) parkeergelegenheid en is toegankelijk voor gehandicapten.

Meer info en openingstijden

Wandelen en fietsen

Vogelsvalderenweg

De Vogelsvalderenweg was een wandelpad door weilanden naar de oorspronkelijke parochiekerk van Merkelbeek. Aan het begin en het einde van deze weg bevond zich een valderen (dichtvallend toegangshek, waar wandelaars gemakkelijk door konden lopen, maar het vee de wei niet kon verlaten). Dit wandelpad was bovendien het 'Kerkepad' van de Clemenskerk, welke de basis heeft gevormd voor dit project, te weten het verfraaien van de recreatieve route over de Vogelsvalderenweg met bijzondere aandacht voor verlichting en het leggen van een verbinding met het Clemenskerkje.

Meer over de Vogelsvalderenweg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website