Wat is er te doen in Beekdaelen?

Ga je mee op pad?

In Beekdalen geniet je van prachtige vergezichten, monumentale kastelen en boerderijen, akkers en boomgaarden. Van alle indrukken kun je bijkomen op een gezellig terras of in een van de heerlijke brasserieën die Beekdaelen rijk is.

Rondleidingen, excursies & workshops

Of je Beekdaelen nu bezoekt om meer te weten te komen over haar bewogen geschiedenis, om te genieten van het culinaire aanbod, om het natuurschoon te bewonderen of om actief bezig zijn: Het is de perfecte plek voor bijzondere rondleidingen, excursies, workshops en arrangementen. 

Kunst & Cultuur

Het culturele aanbod in Beekdaelen is opmerkelijk veelzijdig. Proef het in een van de streekproducten, voel het tijdens het mee vieren van een van de tradities of evenementen en ervaar het via een wandeling en fietstocht door het fotografische landschap. De cultuur van Beekdaelen inspireerde kunstenaars tot het creëren van waardevolle kunstwerken, getuige ook de vele openbare kunstwerken. Er is voor ieder wat wils en we nodigen iedereen uit om ervan te genieten!

Deze hotspots mag je niet missen!

Voor het eerst in Beekdaelen? Of ben je er al vaker geweest? Wij hebben een lijst gemaakt van hotspots die je in ieder geval gezien moet hebben tijdens je verblijf.

Te voet, per fiets of te paard!

De gemeente Beekdaelen is een ideaal gebied om te wandelen, te fietsen en paard te rijden. Tal van routes leiden via paadjes omhoog en omlaag. Door bossen en weilanden, langs beken en door dalen. Tip! Volg de Beekdaelenroute en ontdek op elke hoek een nieuw pareltje.

De Mulderplas

Van slikvijver tot natuurmonument! De Mulderplas in de buurtschap Thull, veranderde van een zwarte slikvijver naar een waar natuurmonument. Nu is het een plek voor iedereen: wandelaars, fietsers, vissers, natuurliefhebbers, toeristen en bewoners. 

Ontdek Beekdaelen op een bijzondere manier:

Meet the locals

Beekdaelen zit vol verrassingen en verhalen. Graag delen we die met jou en daarom kom je onderweg op de Beekdaelenroute enkele zuilen van cortenstaal tegen. Hier vertellen onze locals waarom Beekdaelen zo bijzonder is. Een aantal van deze inwonersnodigt je uit om een kijkje te komen nemen. Bekijk al hun videoboodschappen.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Beekdaelen: