De Schinveldse Bossen

Een 5-sterren wandelroute

In het prachtige Zuid-Limburg tegen de grens van Duitsland aan, bevinden zich de Schinveldse Bossen. De Schinveldse Bossen zijn een nog onontdekte groene parel in de gemeente Beekdaelen tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. Het natuurgebied ligt in de meest noordoostelijke punt van Zuid-Limburg en omvat het grootste aaneengesloten bosgebied van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg.

Maak kennis met een historisch dorpje, waarin de tijd stil lijkt te staan in het jaar 1900, ervaar de legende van Lammendam-schans en nuttig een hapje en drankje bij diverse horecagelegenheden. De Schinveldse Bossen zijn voorzien van vele bezienswaardigheden en is voor de iedereen die de plaatselijke cultuur wilt ondervinden of houdt van prachtige landschappen.

De 5-sterrenroute refereert aan de 5 sterren die het Nationaal Landschap Zuid-Limburg zijn toebedeeld. Maar deze sterren staan óók symbool voor de 5 highlights die u op deze route tegenkomt.

De wandelroute, digitaal en op papier

Schinveldse Bossen

Om dit unieke gebied te ontdekken kunt u de 5-sterren wandelroute lopen. Deze route is bewegwijzerd middels paaltjes met daarop vijf Gouden Sterren.

Laat je betoveren door de Schinveldse bossen

Vele geheimen

Maak kennis met museumdorp Nonke Buusjke, waarin de tijd stil lijkt te staan in het jaar 1900, ervaar de legende van de Lammendamschans en nuttig een hapje en drankje bij diverse horecagelegenheden. De Schinveldse Bossen herbergen vele geheimen en zijn er voor iedereen die de plaatselijke cultuur wilt ontdekken of de overweldigende natuur wil ervaren.

5-Sterren wandelroute

Om de bezoekers kennis te laten maken met de Schinveldse Bossen is een bijzonder fraaie 5-sterren wandelroute ontwikkeld. De route is zowel digitaal als in een brochure te verkrijgen. Vraag vooral naar de brochure. Hierin staan interessante voordeel-coupons, in te leveren bij de diverse horecagelegenheden tijdens of na de wandeling.

De 5-sterrenroute refereert aan de 5 sterren die het Nationaal Landschap Zuid-Limburg zijn toebedeeld. Maar deze sterren staan óók symbool voor de 5 highlights die u op deze route tegenkomt.

5 Sterren - 5 Highlights

3 smulstekkies langs de route

Natuur-monumenten

Natuurmonumenten beheert en beschermt de natuur in Nederland, voor nu en voor later. Dat doen zij ook voor het gebied in de Schinveldse Bossen. U vindt hier het grootste aaneengesloten bosgebied in Zuid-Limburg! Het bos loopt geleidelijk over in de vochtige graslanden langs de beek. Ontdek meer over de Schinveldse Bossen en Natuurmonumenten door op de link te klikken.

⟶ Vlog van Natuurmonumenten

Grote grazers in de Schinveldse Bossen

In deze blog laat Anke je meegenieten van de natuurpracht van de Schinveldse Bossen, het wildste stukje natuur dat Natuurmonumenten in Zuid-Limburg heeft. Laat je verrassen door de wilde natuur en ontmoet een van de kuddes Schotse hooglanders. 

 

Ga je mee?

Er valt nog zo veel te ontdekken in Beekdaelen: