Dit kun je mooi vanaf het terras volgen. In de winter zorgt de prachtige natuur altijd voor nieuwe verrassingen. De rust, de gezellige brandende open haard in de winter en de biologische gerechten maken van een wandeling net iets meer.
De 5-sterren wandeling door de bossen van Schinveld is bijvoorbeeld een prachtige wandeling waar restaurant De Lier het startpunt van is. De brochure is hier verkrijgbaar. Restaurant de Lier is Servicepunt voor Visit Limburg, hier is het mogelijk om diverse wandel- en fietsroutes te kopen. Ook zijn er diverse gratis brochures met info uit de omgeving beschikbaar.
De menukaart wordt vanaf oktober geüpdatet, net als de internetpagina. Naast de vertrouwde gerechten, gaat er een wisselende kaart gepresenteerd worden. Zodat je bij elk bezoek verrast wordt met nieuwe keuzes. De vaste sluitingsdag gaat de donderdag worden. Zolang het mooi droog weer is, blijft de donderdag open, zodat je ten alle tijde terecht kunt voor een hapje, drankje et cetera.
De keuken staat bekend voor de kwaliteit en versheid. De kaart is overdag zonder reservering verkrijgbaar. Wil je na 17.00 uur dineren (dagelijks mogelijk)? Dan graag reserveren.
De menukaart kun je tot oktober op facebook en google restaurant de Lier (onder de kop het laatste nieuws) vinden. Eventueel kun je dan je keuze vooraf bepalen, en deze bij je reservering doorgeven. Vanaf oktober vind je op de vernieuwde website weer alle informatie.
De gerechten worden onder andere bereid met het vlees van de Schotse Hooglanders (die vrij rond lopen in de bossen van Schinveld). Het zuurvlees, maar ook het stoofpotje, en de hamburger allen zeer gewaardeerd.
Door de enorme prijsstijgingen zijn de entrecote en rib-eye niet altijd voorradig. Dit omdat Restaurant de Lier de gerechten graag betaalbaar dus maximaal € 21,- wil houden. En dit is op dit moment voor beide keuzes onmogelijk.
Daarnaast biedt Restaurant de Lier ook heerlijke varkensvleesgerechten van hoge kwaliteit aan. De spareribs zijn een echte traktatie, maar ook de onder andere de saté, is de moeite waard om Restaurant de Lier te bezoeken voor een heerlijk etentje. De vleesplank en kaasplank worden regelmatig veranderd.
Het aanbod vegetarisch en veganistisch ontbreekt ook niet op de kaart en er is ruime keuze. Huisgemaakt, en verrassend, pompoenstoof, mexicaanse linzenschotel met bulgur, bietjes stoofpot in rode wijn saus met paddestoelen en puree, tagiatella met versace saus is een kleine opsomming van al het lekkers, en laat zeker de melanzana niet vergeten.
Broden, vlaaien en bonbons zijn allen huisgemaakt. Ook koolhydraten vrij, gluten- en lactose vrije vlaaien en broden maar ook gluten- en lactose vrije gerechten behoren tot de mogelijkheden.
Een verjaardag, bedrijfsborrel- of etentje in privésfeer is altijd mogelijk. Gezelschappen tot 40 personen zodat het restaurant totaal tot je beschikking is. In overleg worden je wensen vervuld.
Zodat je aan kunt geven hoe de perfecte dag/avond eruit mag zien, net als de culinaire invulling. Zodra de medewerkers weten wat je wensen zijn en je budget kan met de invulling begonnen worden. De basis voor een geslaagd samenzijn.
Workshops, bridgen, vergaderingen, of trainingen, al deze mogelijkheden biedt Restaurant De Lier aan. Op de website van Visit Zuid-Limburg kun je de bijdrage (blog) van Bert Salden (culinair recensent) betreffende Restaurant De Lier terug vinden.
Kerst vieren in De Lier.
Eerste en tweede kerstdag is Restaurant de Lier voor à la carte diners gesloten. Er is wel de mogelijkheid om je kerstdiner te bestellen, en af te halen.