detail

Mulderplas

Thullerkerkweg
Schinnen
De Mulderplas is een klein, maar verrassend natuurrijk recreatiegebied in het Geleenbeekdal bij de buurtschap Thull in de gemeente Beekdaelen. De Mulderplas is een visvijver omringd door kleinschalige en soortenrijke natuur. 

Hier wandel of fiets je in alle rust langs de vijver vergezeld door reigers, kikkers en libellen. Langs de kant bloeit de gele lis en genieten vissers van de rust. Over de Geleenbeek scheert het ijsvogeltje en houten vlonderpaden leiden je over kwetsbare en anders onbegaanbare natuur.

Van slikvijver tot natuurmonument
De huidige Mulderplas zag er vroeger heel anders uit. Voor de komst van de Zuid-Limburgse mijnen was er niet eens een plas en lag hier een middeleeuwse graanmolen. 

Rond 1960 kochten de Staatsmijnen dit gebied om er een grote slikvijver van te maken. Na de mijnsluitingen is dit uiteindelijk herontwikkeld in het huidige natuurgebied. Ontdek het zelf en neem zeker een kijkje bij en door het tijdvenster om dieper in de boeiende geschiedenis van de Mulderplas te duiken.

Bij de Mulderplas ligt verder de Muldermolen en de Alfa bierbrouwerij, één van de weinige grote familiebrouwerijen in Nederland. Zo is hier gelegenheid genoeg om na je ontdekking van dit natuurgebied een verfrissende pauze te nemen… 

Openingstijden


Het gebied rondom de Mulderplas is voor bezoekers vrij toegankelijk.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!