Kasteel Wijnandsrade 6 WEB

Open monumenten dag Beekdaelen op 10 september 2023
Thema Levend erfgoed

Levend Erfgoed

Open Monumentendag (OMD) is het grootste culturele evenement dat ieder jaar in september in heel Europa wordt gevierd. Dit jaar is het thema: ‘Levend Erfgoed’. Levend erfgoed, oftewel immaterieel erfgoed, zijn gewoonten, gebruiken, tradities, sociale praktijken, feesten en ambachten die mensen van huis uit hebben meegekregen, die zij zich eigen hebben gemaakt en die zij op hun beurt weer willen doorgeven aan de volgende generatie. Op 10 september zijn in Beekdaelen 16 monumenten geopend. Tevens worden er diverse activiteiten georganiseerd rondom het thema Levend Erfgoed: rondleidingen, demonstraties, muziek performances, spellen en nog veel meer. Op deze webpagina vind je meer informatie over het programma.

Programma en deelnemers

CB6I2795

Beekdaelenroute

Geef uw ogen eens goed de kost tijdens het fietsen van de Beekdaelenroute en ontdek nog meer erfgoedparels in Beekdaelen.

Vervolg programma

Nonke Buusjke 2 WEB

Overzichtskaart Open Monumentendag Beekdaelen 2023

Alle deelnemende monumenten zijn met de fiets goed bereikbaar dankzij de Beekdaelen route. Bekijk en download de routekaart met alle locaties van de deelnemende monumenten in Beekdaelen. Wij wensen je veel plezier tijdens Open Monumentendag op 10 september 2023.