Open monumenten dag Beekdaelen

'Duurzaamheid in Beekdaelen'

Open Monumentendag 2022 heeft als thema ‘Duurzaamheid’. Op zondag 11 september worden er rondleidingen en activiteiten aangeboden in de monumenten die kunnen worden bezocht. Het volledige programma bij de deelnemende monumenten in Beekdaelen wordt binnenkort op deze webpagina geplaatst.

 

Activiteiten open monumentendag Beekdaelen

 1. Op bezoek bij het Nonke Buusjke

  Op bezoek bij het Nonke Buusjke Activiteiten als werken op de akker met paard, smeden in de smidse en spinnen in het Weefhoes. Oude en jonge bezoekers kunnen zich amuseren met oud-Hollandse spellen.

 2. Bezoek het Boerderij museum Schimmert

  Bezoek het Boerderij museum Schimmert Aan de hand van vele honderden machines, werktuigen en gereedschappen, wordt een beeld gegeven van het boerenleven in Schimmert tussen 1880 en 1980.

 3. Bezoek de H. Bavo kerk in Nuth

  Bezoek de H. Bavo kerk in Nuth Activiteiten tijden open monumentendag 2022: - 09.30 uur H.Mis, gewijd aan de duurzaamheid van uw ziel. - 14.00 uur - 17.00 uur: speurtocht voor kinderen in de kerk; toren beklimmen, luisteren naar verhalenverteller, kerk en sacristie bezichtigen.

 4. Bezoek de Beltkorenmolen

  Bezoek de Beltkorenmolen Activiteit tijdens open monumentendag 2022: - 14.00 uur - 17.00 uur: De molen maalt als er wind staat, voor de kinderen zijn er pannenkoeken en het molenwerk kan worden bezichtigd.

 5. Bezoek de Reusch van Schimmert

  Bezoek de Reusch van Schimmert Bezoek en beklim de Reusch van Schimmert tijdens open monumentendag in Beekdaelen. Leer en geniet van ‘Eten en drinken van zover je kunt kijken.’

 6. Bezoek Hoeve Raath

  Bezoek Hoeve Raath Neem een kijkje in het pand en ontvang p.a. informatie over de producten die zij gebruikt hebben in het kader van duurzaamheid.

 7. Bezoek Kasteel Wijnandsrade

  Bezoek Kasteel Wijnandsrade Neem deel aan de themadiscussie in de ridderzaal of een rondleiding door het kasteel in Wijnandsrade.

 8. Bezoek 't Paradijsje

  Bezoek 't Paradijsje Bezoek 't duurzaamste plekje van Wijnandsrade vol markt verse producten.

 9. Bezoek de St. Servatiuskerk Vaeasrade

  Bezoek de St. Servatiuskerk Vaeasrade Bezoek de St. Servatiuskerk tijden open monumentendag in Beekdaelen.

 10. Bezoek de Stephanuskerk in Wijnandsrade

  Bezoek de Stephanuskerk in Wijnandsrade Bezoek de H. Mis tijdens de open monumentendag in Beekdalen en/of neem deel aan de speurtocht in de kerk en luister naar een verhalenverteller.

 11. Bezoek het Bakhuis bij de Mergelhoeve in Arensgenhout

  Bezoek het Bakhuis bij de Mergelhoeve in Arensgenhout Tijdens de open monumenten dag op 11 september is het bakhuis geopend voor bezichtiging en kan informatie verkregen worden over de restauratie van de mergelhoeve, verduurzaming van het woonhuis en het afkoppelen van het hemelwater.

Gratis informatieboekje ‘OMD Beekdaelen 2022’

Overzichtskaart locaties OMD activiteiten Beekdaelen

Download de overzichtskaart van de locaties van de open monumentendag activiteiten op 11 september in Beekdaelen.

Download de kaart

Ontdek Beekdaelen op de Beekdaelenroute

De Beekdaelenroute

Deze fietsroute van 50 km, bestaande uit een Noord- en Zuidlus, brengt iedereen langs de mooiste en bijzonderste plekjes met voldoende horecagelegenheden onderweg.

Meer over de Beekdaelenroute

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website