Wandelroute RR10 - Schinveldse Bossen

Schinveld Download deze route

Wandelroute RR10 - Schinveldse Bossen

Schinveld Wandelroute 8,8 km Makkelijk
In het dal van de Roode Beek liggen Schinveldse Bossen, die zich lenen voor oneindige wandelingen en tal van wandelroutes waarbij je niet uitgekeken raakt. 

De natuur heeft hier de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Neem de tijd om alle indrukken in je op te nemen en de echte stilte te ervaren. Tijdens deze tocht is het mogelijk dat wandelaars enkele Schotse Hooglanders tegenkomen. 

Aan de rand van het bos kom je voorbij Nonke Buusjke, een verzameling Zuid-Limburgse vakwerkhuizen met een historische waarde. Ook het enige Limburgse zweefvliegveld zal worden aangedaan onderweg. 

De route is te volgen via de zwarte palen met ringband en gouden sterren. Parkeren kan bij Restaurant De Lier.
Op pad met Jenneke 1 november 2021

In het najaar is het heerlijk om naar de Schinveldse Bossen te gaan. Het is hier zo kleurrijk, vol flora en fauna, en het is ook nog eens een heerlijk rustig Zuid-Limburgs natuurgebied. Je spot er Schotse Hooglanders. Kijk mee en ontdek het zelf!

Bekijk de vlog

Overzicht

Start- en eindpunt

Restaurant De Lier, Leiffenderhofweg 3 te Schinveld

Soort route

Wandelroute

Afstand

8,8 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website