Rengelaoteroute SC07 Schinnen

Sweikhuizen Download deze route

Rengelaoteroute SC07 Schinnen

Sweikhuizen Wandelroute 5,6 km Gemiddeld
Als je vanuit het noorden naar Zuid-Limburg komt, dan is het pittoreske Sweikhuizen het eerste dorpje op je weg waar je de echte heuvelland ervaring beleeft. Spectaculair gelegen op een heuveltop met steile hellingen biedt het plaatsje een fenomenaal uitzicht op de wondermooie bossen rond Schinnen. Hier ruisen de bladeren, dempt de rijke bosbodem je voetstappen en hangen de takken vol met mythische maretak. Ook maak je kennis met het unieke pruimenras de Sjweikeser Réngelaote en met de regionale wijnbouw die uniek is voor Nederland. Parkeren kan bij gasterie De Bokkereyer, waar je ook koffie kunt drinken in een nostalgische ambiance. Deze fenomenale route volg je via de groene (ring)paaltjes.
Op pad in omgeving Schinnen 1 november 2022

Jenneke ging voor ons op pad in de omgeving van Sweikhuizen en Schinnen. Ze wandelt door het Danikerbos en het Stammenderbos. 

Bekijk de vlog

Overzicht

Start- en eindpunt

Bergstraat 4, 6174 RS Sweikhuizen, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

5,6 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website