Omlooppad Nuth

Nuth Download deze route

Omlooppad Nuth

Nuth Wandelroute 14,5 km Gemiddeld
In de omgeving van Nuth, Schinnen en Spaubeek is er van alles te beleven voor zowel natuurliefhebbers als cultuurfanaten. Het Omlooppad volgt de Geleenbeek met zijn bijzondere oeverflora, maar toont je ook de Alfabrouwerij en de beroemde stroopfabriek van Canisius. Je komt door het dichtbegroeide Stammenderbos, maar ook langs de reuzenmijnlamp en de mijnspoorpalen die nog doen denken aan het rijke mijnbouwverleden van Limburg. Een heerlijk ijsje onderweg krijg je bij de IJspoort in het schilderachtige bergdorpje Sweikhuizen. Deze route is niet bewegwijzerd, maar eenvoudig te volgen wanneer je de separate wegbeschrijving downloadt. Parkeren kan bij het startpunt bij de Grijzegrubben in Nuth.

Overzicht

Start- en eindpunt

Grijzegrubben 61, 6361 GL Nuth, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

14,5 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website