Graaf Lambertroute SC02 Schinnen

Amstenrade Download deze route

Graaf Lambertroute SC02 Schinnen

Amstenrade Wandelroute 10,7 km Gemiddeld
Lambert, graaf d’Ansembourg, was een in 2007 onverwacht overleden diplomaat en de graaf van het kasteel Amstenrade. Hij gaf zijn naam aan de Graaf Lambertroute. Op deze wat langere, maar goed begaanbare wandelroute krijg je zijn kasteel te zien, maar ook de lanen en dorpen die tekenend zijn voor het Limburgse plattelandsleven. Je ziet de weilanden en de akkers, de koele beekdalen en de weidse vergezichten. Onderweg kun je van een kopje koffie genieten in Oirsbeek of Merkelbeek. In Merkelbeek is het ook mogelijk om de afkorting terug naar kasteel Amstenrade te pakken, waar je auto op je staat te wachten. Deze wandelroute volg je via de witte (ring)paaltjes.

Tip! Onderweg kom je langs het Clemensdomein. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de kerk te scannen. 

Overzicht

Start- en eindpunt

Kloosterberg 1, 6436 CV Amstenrade, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

10,7 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website