De Maurits en haar kleinkinderen Sittard-Geleen Mijnroute 4

Geleen Download deze route

De Maurits en haar kleinkinderen Sittard-Geleen Mijnroute 4

Geleen Fietsroute 46,9 km Makkelijk
Limburg staat bekend om zijn mijnverleden. Zelfs jaren na de mijnsluiting zijn de Limburgers nog steeds trots op dit stukje historie en zijn herinneringen en monumenten overal te vinden. In 2015, het Jaar van de Mijnen, was het dus hoog tijd om een interessante, historische fietsroute op te stellen via tijdvensters, die een impressie geven van de vroegere inrichtingen van de historische locaties. Zo zie je de meest waardevolle mijnherinneringen uit de omgeving van Sittard-Geleen. Er is echter veel meer te zien en te doen: het oude bastion Fort Sanderbout, de zeven voetvallen op de feeërieke Kollenberg in Sittard en de Pinkpop Expo met zijn legendarische foto’s zijn slechts een kleine greep uit de grote hoeveelheid attracties. Deze spectaculaire route, die begint op de Markt in Geleen, is niet bewegwijzerd, maar wel te downloaden als separate wegbeschrijving.

Overzicht

Start- en eindpunt

Markt 1, 6161 GE Geleen, Netherlands

Soort route

Fietsroute

Afstand

46,9 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website