Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Dag van Bezinning / 5 april 2020

Update: Vanwege het coronavirus (COVID-19) zal de dag van bezinning op 5 april 2020 niet doorgaan!

Update: Vanwege het coronavirus (COVID-19) zal de dag van bezinning op 5 april 2020 niet doorgaan!

Herken je het gevoel dat je nergens tijd voor hebt? Niet voor jezelf en voor anderen? Of ben je misschien op zoek naar antwoorden, nieuwe inzichten, steun en begrip door gebeurtenissen in je leven? Wandel dan alleen of samen met je vrienden, familie en/of collega' mee tijdens de ‘Dag van Bezinning’ Beekdaelen op Palmzondag 5 april.

Onthaasten & ontdekken

Tijdens de Dag van Bezinning Beekdaelen nodigen we iedereen uit om een mooie 'Bezinningroute' te wandelen en om het Religieus erfgoed van gemeente Beekdaelen te bezoeken. Een wandeling is een uitstekende manier om te onthaasten. In de natuur voel je je immers prettig en ontspannen. De frisse buitenlucht en de groene omgeving geven nieuwe energie. En ben je gestrest, dan glijdt de spanning zo van je af. Op het ritme van je voetstappen kun je je gedachten ordenen en nieuwe, diepere gedachten de ruimte geven.

De wandelroute brengt je ook langs Religieus Erfgoed waaronder de kerk in Puth, Schinnen en Sweikhuizen. Dit zijn tevens de startlocaties van de wandelroute. Op Palmzondag 5 april staan hun deuren tussen 12.30 en 17.00 uur voor eenieder open en heten zij iedereen welkom. Welkom om vragen te stellen, een kaarsje op te steken, of om de architectuur te bewonderen en bijzondere verhalen / gebeurtenissen te lezen of horen.

Bezinningroute

Onderaan deze webpagina kun je de plattegrond met Bezinningroute downloaden. Deze wandelroute van 14,4 km biedt onderweg schitterende vergezichten, eeuwenoude kastelen, authentieke vakwerkhuisjes, kerkjes en kapellen die nog steeds de katholieke cultuur ademen, weelderige hellingbossen, glooiende graslanden en beken die glinsterend door de dalen kabbelen. Een route die je zal inspireren en rust zal brengen.

De wandelroute kan op meerdere plekken worden ingekort, gebruik hiervoor de plattegrond. Je start de route vanaf een van onderstaande kerken:

  • Dionysius kerk te Schinnen (Deken Keulenplein 1);
  • Dionysius Odiliakerk in Sweikhuizen (Kerkstraat 2)
  • Petrus Canisiuskerk in Puth (Kerkweg 72)

Startlocaties Dag van Bezinning

1

St. Dionysius kerk te Schinnen

Oorspronkelijk was deze kerk een kleine Romaanse dorpskerk. Het oudste gedeelte van de kerk, het middenschip, en het benedenstuk van de toren stammen uit de 11e en 12e eeuw. Aan het gebruik van de stenen is nog te zien dat de toren twee maal is verhoogd, in 1829 en in 1916.

Tijdens de Dag van Bezinning kun je tussen 12.30 en 17.00 uur de kerk bezoeken. Wees welkom en laat je verrassen en inspireren!
Dionysius kerk te Schinnen (Deken Keulenplein 1)

Meer over de St. Dionysius Kerk Schinnen
2

St. Dionysius Odiliakerk in Sweikhuizen

De Sint-Dionysius en Odiliakerk in het Nederlands-Limburgse dorp Sweikhuizen is een rooms-katholieke kerk in de Nederlands Zuid-Limburgse gemeente Schinnen en gebowd in 1793. De kerk ligt aan de Kerkstraat en aan de hoofdweg door het dorp van Puth naar Geleen. Het kerkgebouw is een rijksmonument en is gewijd aan Sint-Dionysius en Odilia.

Tijdens de Dag van Bezinning kun je tussen 12.30 en 17.00 uur de kerk bezoeken. Wees welkom en laat je verrassen en inspireren!
Dionysius Odiliakerk in Sweikhuizen (Kerkstraat 2)

Meer over St. Dionysius Odiliakerk in Sweikhuizen
3

St. Petrus Canisiuskerk in Puth

In 1930-1931 bouwde men de kerk naar het ontwerp van Caspar Franssen en zijn zoon Joseph Franssen. In 1934 werden er door George Tielens schilderingen aangebracht in de apsis en in het priesterkoor. In 1957 werden de schilderingen overgeschilderd en werden er nieuwe schilderingen aangebracht door Pieter Geraedts uit Warmond. Het kerkgebouw is gewijd aan Petrus Canisius.

Tijdens de Dag van Bezinning kun je tussen 12.30 en 17.00 uur de kerk bezoeken. Wees welkom en laat je verrassen en inspireren!
Petrus Canisiuskerk in Puth (Kerkweg 72)

Meer over de St. Petrus Canisiuskerk in Puth

Bezoek een mis

Voordat je start met de Bezinningsroute kun je ook vooraf een H. mis bezoeken in een van de starlocaties: St. Dionysius kerk te Schinnen (start mis om 10.00 uur) / St. Dionysius Odiliakerk in Sweikhuizen (start mis om 09.00 uur) / St. Petrus Canisiuskerk in Puth (start mis om 11.30 uur)

Download de Dag van Bezinning route

Bezin in Zuid-Limburg

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten. Het rijke religieuze erfgoed biedt ook ruimte voor spiritualiteit. Zonder religieus te hoeven zijn, kun je op zoek naar de zingeving van je leven. Een cadeautje voor jezelf in een wereld waarin je veel ballen hooghoudt en van alles ‘moet’.

Bekijk alles over Bezinnen in Zuid-Limburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website