VriendenLoterij Open Monumentendag

Schinveld Bezoek website

VriendenLoterij Open Monumentendag

VriendenLoterij Open Monumentendag Diverse locatiesSchinveld Naar de website
De 36e editie van de VriendenLoterij Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september met als thema: duurzaamheid.

Tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek. De VriendenLoterij Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités door het hele land. 

Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek.

Met ruim één miljoen bezoekers is het een van de grootste culturele evenementen in Nederland. Open Monumentendag is aangesloten bij de European Heritage Days. Inmiddels worden er in vijftig landen vergelijkbare evenementen georganiseerd.

Historie
De eerste Open Monumentendag in Nederland werd in 1987 in navolging van Frankrijk georganiseerd. Aan Open Monumentendag ligt het idee ten grondslag dat monumenten gratis voor het publiek worden opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. 

In de loop van de tijd is het uitgegroeid tot Nederlands best bezochte culturele evenementen met ontelbaar veel activiteiten: tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen, muziekvoorstellingen maar ook veel activiteiten voor jongeren, zoals speurtochten.

Je kunt de website voor meer informatie raadplegen.

Overzicht

Data 10-9-2022 t/m 11-9-2022
Contact
Diverse locaties, Schinveld

Sub evenementen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website