Hoej-Geet

Schinveld Bezoek website

Hoej-Geet

Hoej-Geet WilhelminapleinSchinveld Naar de website
Op dinsdag 21 februari aanstaande zal het Schinvelds Hoej-Hoej-Comité zijn 64e 'Geet mit ee gesjtrikt udder' lanceren. De 63e 'Geet' werd vorig jaar gevonden door de 10-jarige Luisa Robertz uit Bedburg-Kirchherten (D). 

Luisa en haar ouders hebben toegezegd om naar Schinveld af te reizen om op 21 februari aanstaande de 64e 'Geet' te lanceren vanaf het Wilhelminaplein te Schinveld.

Voorafgaand aan de lancering zal de 'Geet' natuurlijk op een ludieke manier gekeurd worden door de leden van carnavalsgroep JULIA en zal de ballonnenwedstrijd voor de schooljeugd plaatsvinden. 

De vinder van de 64e 'Geet' wordt volgens de traditie uitgenodigd om volgend jaar in Schinveld de nieuwe 'Geet mit ee gesjtrikt udder' op te laten. Programma Hoej-Hoej-Comité 2023:

Zondag 19 februari
Wie wint in de kinderoptocht het Hoejke: de prijs voor de meest opvallende Einzelgänger.

Maandag 20 februari
Wie wint in de grote optocht de Frans Palant-priees voor de meest opvallende Einzelgänger naar het voorbeeld van Hoej-mede-oprichter Frans Palant.

Dinsdag 21 februari
Vanaf 14.30 uur zal er al de nodige sfeer zijn op de Platz (Wilhelminaplein) door DJ Kevin. De peuters en basisschoolkinderen mogen vanaf 14.15 uur een gratis ballon afhalen op BMV De Sjinskoel, Kloosterlaan 7e, Schinveld. 

Van daaruit gaan de kinderen, samen met het Hoej-Hoej-Comité en familie Robertz in optocht met de 64e 'Geet' naar de Platz (Wilhelminaplein).

15.11 uur: ballonnenwedstrijd en lancering 64e 'Geet mit ee gesjtrikt udder'. Na afloop van de lancering zal de uitreiking van de Frans Palant-priees en het Hoejke plaatsvinden in Cultureel Centrum FaSiLa, Ter Hallen 8/10, Schinveld.

Meer info vind je op de website. En went de 'Geet' neet geet dan geet ze neet dan geet ze neet dan geet ze neet, mer went die 'Geet' waal geet dan geet die 'Geet' dan geet die ganse 'Geet' Hoej-Hoej!

Overzicht

Data
2023
februari 21
Contact
Wilhelminaplein, Schinveld

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website