Het Leven van Titus Brandsma

Merkelbeek Bezoek website

Het Leven van Titus Brandsma

Het Leven van Titus Brandsma ClemensdomeinMerkelbeek Naar de website
Op 15 mei is het precies één jaar geleden dat Titus Brandsma heilig verklaard werd. Vele Nederlandse pelgrims reisden naar Rome om erbij te kunnen zijn. In deze lezing wordt er stil gestaan bij zijn leven en wat hij te vertellen heeft. 

Titus Brandsma was een Nederlandse karmelietenpater, hoogleraar en publicist uit Friesland. Brandsma was specialist in middeleeuwse mystiek en zelf mysticus. Als sterk maatschappelijk betrokken priester nam hij initiatieven op het gebied van de katholieke emancipatie, het katholieke onderwijs en de journalistiek. 

Brandsma verzette zich tegen het nazisme. In 1942, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd hij gearresteerd door de Duitse bezetter. Hij had zich onder meer in lezingen uitgesproken tegen rassenhaat. Hij werd gevangen gezet in Scheveningen en Kamp Amersfoort en ten slotte naar concentratiekamp Dachau gedeporteerd. 

Na zware mishandelingen werd hij daar vermoord. Tijdens deze lezing wordt er aandacht besteed aan het leven van Titus Brandsma. Speciale aandacht wordt besteed aan de rol, die hij in het Karmelietenklooster in Merkelbeek heeft gespeeld en de betekenis van deze heilige in de tegenwoordige tijd. De lezing start om 19.30 uur. 

Overzicht

Prijs

Vrije grave.

Data
2023
mei 15
Contact
Clemensdomein, Merkelbeek

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website